Хорът е създаден към Киевското специализирано музикално училище „М. Лисенко“ и обхваща момичета на възраст от 10 до 18 години. Репертоарът му включва украинска и чуждестранна църковна музика, аранжименти на народни и ритуални песни, класически и модерни акапелни творби.През почти 70-годишния период на съществуване хорът е осъществил концертни турнета в много европейски страни – Словакия, Франция, Италия, Чехия, Русия, Унгария, Австрия, Швейцария От 2008г. диригент на хора е Юлия Пучко-Колесник. Под нейното ръководство формацията печели множество награди от конкурси в цяла Европа. Сред тях се открояват: 3 златни медала от фестивала „Лоренцо Медичи“ (Флоренция, 2018), І награда и и Специалната награда за най-добър солист от МХК в Превеза (Гърция, 2017), 3 Големи награди в 3 категории на МХК “World Games 2017” в Берлин, І награда на МХК в Даугавпилс (Литва, 2017), І награда на МХК „Eterna Roma” (Рим, 2016), Grand Prix от МХК в Прага (2015), Grand Prix и наградата „Златен ангел“ от Международния конкурс за коледни песни в Краков (Полша, 2014), Grand Prix на МХК „В. А. Моцарт“ (Прага, 2013). Една от най-важните изяви на формацията е участието и в благотворителния концерт на ЮНЕСКО на 26 юни 2015 г. През юли 2016 г. изпълняват Светата литургия в катедралата „Св. Петър“ в Рим.

Юлия Пучко-Колесник учи в Киевското специализираното музикално училище-интернат „М. Лисенко“ в класа на Заслужилия деятел на културата в Украйна Владимир Миско.
От 1991 г. до 1996 г. учи хоров дирижиране в класа на заслужилия артист на Украйна проф.О. Тимошенко и се дипломира с най-високи отличия. От 2000 г. Юлия Пучко-Колесник работи като доцент по хорово дирижиране в Националната музикална академия „П. Чайковски“ в Киев. През 2009 г. защитава дисертация за кандидат на науките. През 2014 г. е удостоена със званието Заслужил майстор на изкуствата в Украйна. Често е канена за член на жури на много международни хорови конкурси, води семинари и майсторски класове в Украйна и Европа. От 2000г. е художествен ръководител и диригент на Камерния хор на девойките към музикалното училище „М.Лисенко“. Под нейно ръководство хорът печели престижни награди в над 20 международни конкурси и е признат за един от най-успешните в страната.