Александър Швайцер  учи философия, теология и църковна музика в Рим, Кремона и Мюнхен. От средата на 80-те години целенасочено работи в сферата на  теорията и практиката на грегорианско пеене и старинната музика. Преподава в различни институции и работи с много ансамбли по света. От 1998 е музикален директор на Consortium Vocale – Осло (Норвегия), с който записва седем компактдиска и печели няколко награди. Ал. Швайцер е преподавател по музикална палеография, грегорианска семиология и литургично пеене в курсовете, провеждани от Международната асоциация за изследване на грегорианското пеене (AISCGre). Също така води и лекции по програмата Diploma of Advanced Studies към Музикалния университет в Лугано. От 1999 е член на международния борд на директорите на AISCGre, а от 2000 до 2012 е активен участник в работната група за възстановяване на мелодии. През 2015 е избран за президент на AISCGre. Участва в художествената комисия на Polifonico в Арецо и е редовен член на журито на Хоровия конкурс в Арецо.

Марко Антонио Гарсия де Пас  завършва с отличие хорово дирижиране в Superior Music Centre в Страната на баските (Musikene). Основател и ръководител на хор El León de Oro, Гарсия де Пас в продължение на двадесет и две години от създаването на формацията развива широка международна дейност. С хора изнася много концерти в САЩ, Африка и няколко европейски страни. Отличени са с престижни награди и осъществяват записи с известни звукозаписни компании. Марко Гарсия де Пас многократно участва като член на жури на най-важните хорови конкурси в Испания и Европа. Освен това, води майсторски класове и уъркшопове за хорово дирижиране и“open singing” / “открито пеене”/, както в Испания, така и в много европейски страни. През 2015 е поканен да дирижира Хора на Испанското радио и телевизия (OCRTVE) в Monumental Theater в Мадрид. Концертът е излъчен на живо от Radio Clásica на Radio Nacional de España. Марко Гарсия де Пас работи и с други професионални испански хорове, сред които Общински хор на Мадрид, (ORCAM) и Националния хор на Испания (CNE). Той е главен гост-диригент на Младежкия хор на Андалусия (JCA). Творческият му график за годината включва ангажименти в Испания, Италия, Франция, България, Гърция.

Проф. Леон Шиу-уай Тонг е президент на Световната асоциация на детските и младежки хорови артисти, артистичен директор на Световения хоров фестивал на младежта и децата – Хонг Конг, бивш първи вицепрезидент на Международната федерация по хорова музика (IFCM), Основател и президент на Хонконгската асоциация на дискантово-сопрановите хорове, артистичен директор и главен диригент на Дискантово-сопранов хор – Хонг Конг, артистичен директор и главен диригент на Хора към Двореца на децата в Гуанджоу, Почетен професор в Xihua University, гостуващ професор в Tianjin University, Sichuan University of Media and Communications, Huadong University и Shanxi Normal University. Тонг е почетен председател на Китайския комитет за висше хорово образование. Международно признат хоров експерт като диригент, лектор и член на жури. Има съществено влияние върху формирането на съвременната хорова среда. За повече от 40 години хоровете под негово ръководство са спечелили над 100 награди от различни национални и международни конкурси. Носител е на награда за постижения в дискантово-сопрановото хорово изкуство от Китайската хорова асоциация и награда за художествени постижения в музиката от Съвета за развитие на изкуствата в Хонг Конг. Включен е в Who is Who in Choral Music – книгата за известни световни хорови експерти.

Рагнар Расмусен (р. 1966) е професор във Факултета по изящни изкуства към Университета в Тромсьо и в Норвежкия университет за наука и технологии (NTNU), Тронхайм. В момента е диригент и артистичен директор на камерен хор Utopia & Reality (Европа), UArctic World Ensemble (Канада, Шотландия, Русия и Норвегия), Камерен хор – Тронхайм (Тронхайм, Норвегия). Той е бивш диригент и художествен ръководител на камерен хор SAGA, Vokal Nord, Университетски хор Mimas, Kilden Vocal Ensemble, Symfoniorkesters Kammerkor – Ставангер, както и на Норвежки национален младежки хор и The World Youth Choir. Носител е на множество награди и често е канен като гост-диригент на професионални хорове и оркестри по цял свят. Води майсторски класове и журира на международни конкурси за хорове и диригенти. Бъдещите му ангажименти включват Trondheim Vocal Ensemble и The BBC Singers. През 2012 г. е приет за член на Норвежкото дружество на композиторите.

Масис Арам Гьозбек учи в Държавната консерватория на Университета по изящни изкуства „Мимар Синан“, катедра „Композиция и оркестрово дирижиране“. През 2013 печели Наградата на Ректората в Yıldız Technical University и наградата „Най-успешен младеж“ на финалите на 19-ия TOYP (Десетте най-изявени младежи в Турция). Отличен е с титлата „Музикален предприемач на годината“ от METU Young Entrepreneurs Society. През 2018 г. е поканен на 66-ия Европейски младежки музикален фестивал в Неерпелт, Белгия като член на журито и като гост-диригент на 11-ия Европейски фестивал на младежките хорове в Базел, Швейцария. Основател и художествен ръководител на Boğaziçi Jazz Choir, Boğaziçi Youth Choir и MAGMA Choirs. С Boğaziçi Jazz Choir печели многократно международни награди и изнася множество концерти в Турция и в чужбина. Композира и аранжира хорови произведения. Една от творбите му печели Световния хоров шампионат в Грац, Австрия, а друга получава златен медал на 7-те Световни хорови игри в Синсинати, САЩ. Изнася лекции и семинари в различни градове на страната и в чужбина. Освен със съставите, които ръководи, концертира с различни хорове в чужбина. От 2018 година е член на Управителния съвет на Културната фондация Yücel.

Проф. Златина Делирадева е един от водещите хорови диригенти и музикални педагози в България, професор по хорово дирижиране в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. От 1999 до 2008 г. е неин заместник-ректор по художествено-творческата дейност. В Академията тя обучава студенти в продължение на повече от четири десетилетия, като част от тях работят и се изявяват като диригенти на хорове и оркестри в България, Европа и САЩ. Творческата  биография на проф. Делирадева е свързана с хор “Детска китка” в продължение на пет десетилетия, през които тя поддържа висококачествен художествен продукт и печели награди  от престижни български и европейски хорови конкурси, участва в множество международни фестивали и  форуми, реализира над 45 концертни турнета  в 18 страни от Европа. Проф. Златина Делирадева е носител на награди: „Най-добър диригент“ от Международния хоров конкурс в Целе, Словения; „Кристална лира“  и „Кристално огърлие“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци; „Златен век“ на Министерството на културата за значим принос в развитието на българската култура; орден „Кирил и Методий“– I-ва степен и др. Тя е почетен гражданин на град Чирпан и на град Пловдив.

Дарина Кроснева завършва Държавна музикална академия „Проф. Панчо
Владигеров“ – София със специалност – хорово дирижиране. От 1979 г. е диригент на Хора на варненските момчета и младежи при Хорова школа „Проф. Марин Чонев“ – Община Варна и работи с трите му основни формации – момчета, младежи и смесен хор. С хора е носител на много призови награди, почетни дипломи и отличия от международни и национални хорови конкурси и фестивали. Носител на Специална награда за най-добро изпълнение на задължителна песен за мъжки хор и Първа награда – Монтрьо, Швейцария. Концертира със състава с голям успех в Полша, Гърция, Германия, Швейцария, Белгия, Австрия, Люксембург, Италия, САЩ. Има осъществени записи с хора в Белгийското национално радио, Радио „Шабле“ – Швейцария, Българското национално радио, Радио Варна. От 1981 до 1985 г. е главен диригент на Женски хор на медицинските работници към Профсъюзен дом на културата – гр. Варна и носител на златен медал с хора от Републикански фестивал. Носител  на „Сребърна Лира“ и „Златна Лира“ от Съюза на музикалнте и танцови дейци за високи художествени постижения и дългогодишна творческа дейност. Носител на награда „Златен Век“ на Министерство на културата и Почетна грамота за цялостен принос в развитието на хоровото изкуство и българската култура. Многократно е канена за член на жури в международни конкурси. Дългогодишен член на Организационния комитет на ММХК „Проф. Г. Димитров“. Председател на Диригентски колегиум – гр. Варна при Български хоров съюз. През 2019 г. отбелязва 40-годишната си творческа дейност като диригент на Хора на варненските момчета и младежи.